Ministrul de Interne Carmen Dan vizita in Maramures – Aceasta a fost la Salistea de Sus pentru evaluarea pagubelor inundatiilor

0
368

Ministrul Afacerilor și Internelor Carmen Dan, împreună cu prefectul județului Maramureș Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean, s-au deplasat în localitatea maramureșană Săliștea de Sus, pentru evaluarea pagubelor provocate de inundații. Au fost afectate aproape 70 de gospodării, dintre care 46 au fost distruse grav, în localitate au avut loc și 2 alunecări de teren. Discuțiile oficialilor au avut loc la primăria orașului Săliștea de Sus, în mare taină, departe de ochii presei. După discuțiile purtate la primărie, aceștia au fost împreună cu primarul orașului Săliștea de Sus Ștefan Iuga în zona unde apele au făcut prăpăd în noaptea de miercuri spre joi. Ministrul de interne Carmen Dan intervine și da o mână de ajutor oamenilor.”Aceasta este particularitatea unor astfel de fenomene cu caracter de viitură.

Vin cu o viteză uluitoare și trec la fel de repede. Pe mine mă interesează în ce măsură putem noi să sprijinim administrația locală și comunitatea din Săliștea de Sus. Un lucru este sigur: acolo unde sunt aceste alunecări de teren, zonele trebuie consolidate. Trebuie să vedem cum putem ajuta administrația locală să își pregătească un studiu geo pe aceste terenuri.Chiar dacă oamenii au știut că își ridică construcții pe zone inundabile, nu putem să îi luăm și să îi mutăm în altă parte, deci trebuie să identificăm cea mai bună formulă pentru a veni în sprijinul lor. Trebuie să intervenim în consolidarea malurilor și construcțiilor, pentru a evita pe viitor astfel de evenimente neplăcute”, a declarat ministrul de interne Carmen Dan. S-a întocmit și un raport operativ privind pagubele produse de inundații, acesta a fost prezentat ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, prefectul județului Vasile Moldovan si președintele Consiliului Județean Gabriel Zetea. Primăria orașului Săliștea de Sus condusă de primarul Ștefan Iuga cere de urgență ajutorul Guvernului României cât și Consiliului Județean Maramureș.

Montaj Camere Bihor

Material realizat de Vasile VLAD student la Jurnalism anul III Centrul Universitar Nord Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.