Oare am avea o sansa la autostrada Transilvaniei, Oradea – Cluj

0
61

Autostrada

Stim ca noi nu suntem legati de Cluj doar printr-un drum DN care saptamanal se intampla accidente grave si ambuteiaje, si asteptam dupa o autostrada bine meritata care ar lega Oradea de Cluj.

Aseara domnul Primar al orasului Oradea Ilie Bolojan a scris pe contul sau oficial de Facebook urmatoarele:

Montaj Camere Bihor

„Licitațiile pentru contractarea lucrărilor la tronsoanele autostrăzii Transilvania vor fi demarate în luna martie. Am avut ieri, la Cluj, alături de colegii primari din Arad și Cluj Napoca, o întâlnire cu oficialii din Transporturi, ministrul Lucian Bode şi directorul Companiei de Drumuri, în vederea urgentării începerii lucrărilor la autostrada Transilvania. În ultimii ani, în afară de declarații, nu s-a făcut mare lucru pentru ca tronsonul dintre Cluj și Biharia să devină realitate. Sper ca de data aceasta graficul de începere a lucrărilor să fie respectat. Compania de drumuri s-a angajat ca, în luna martie, să publice în sistemul electronic de licitații anunţurile pentru contractarea lucrărilor la toate tronsoanele de pe teritoriul județelor Cluj și Sălaj, cu excepția tunelului Meseș. Acesta ar urma să fie publicat în luna mai. Pe teritoriul județului Bihor, contractarea tronsonului Biharia – Chiribiș ar urma să se încheie în martie, existând un litigiu juridic privind acest contract. Licitația la tronsonul Chiribiș – Suplacu de Barcău a fost reluată. Consider că prin simplificarea procedurilor de licitații, făcute de Guvernul României, se vor evita întârzierile în semnarea contractelor de execuție pentru aceste lucrări, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Construirea cât mai rapidă a autostrăzii, în paralel cu legătura de 19 km până la centura Oradea, va contribui la dezvoltarea județului nostru și la îmbunătățirea semnificativă a circulației pe relația Oradea – Cluj.”

Noi inca speram sa fie terminata dupa aproape 20 de ani lumea nu prea crede nimic, dar ar fi buna o lege ca daca o firma participa la, licitatie si o castiga, sa nu mai aibe voie nicio firma sa conteste licitatia si sa se apuce de treaba, problema ii ca si se schimba guvernele aproape in fiecare an sau tot la cativa ani 3-4 ani, intr-o tara civilizata un guvern nu se schimba doar odata la 20-30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.