Utilajele de deszapezire sunt pregatite pentru iarna care urmeaza

0
39

„Suntem pregătiți pentru sezonul rece care se apropie. RER are în dotare 33 de utilaje care vor acționa pe cele 4 urgențe. Prima este urgența I, care presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale și a căilor mijloacelor de transport în comun. De anul trecut, avem încă o locație în care stocăm materiale antiderapante, astfel încât și zona de dealuri a orașului să fie cât mai accesibilă pentru utilajele RER, iar locuitorii de aici să ajungă cât mai în siguranță în zona centrală a orașului. Cele două locații pentru depozitarea materialelor sunt situate pe strada Bihorului și pe strada Gh. Doja, fapt care va reduce mult timpii de intervenție”, a explicat viceprimarul Marcel Dragoș.

Regulile de intervenție au rămas aceleași, fiind delimitate cele patru urgențe, arterele principale și legăturile către instituțiile publice, spitale, școli reprezentând urgența I.

Montaj Camere Bihor

„Acționăm preventiv și ținem cont în permanență de avertizările meteo. Noi deja încărcăm mașinile, avem șoferii pregătiți atunci când prognoza meteo anunță ninsoare sau îngheț”, a completat directorul RER Vest, Zoltan Palhegyi.

Pe cele 4 urgențe se intervine în ordinea priorităților. Astfel, urgența I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgența a II-a vizează intervenția pentru deszăpezirea drumurilor de acces între cvartalele de locuințe, a căilor de legătură dintre cartiere; urgența a III-a are în vedere toate străzile asfaltate din oraș, iar urgența a IV-a toate străzile neasfaltate din municipiu.

Utilajele care ies în oraș sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, pentru ca de la centrul de control al RER să se poată vizualiza în timp real situarea şi evoluția acestora în teren, scrie Oradea.ro

Sa speram doar sa nu se arunce aiurea si daca nu este un strop de zapada pentru ca in anii trecuti toate strazile erau albe de la sare dar zapada deloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.