„Anulează în parte procesul-verbal intermediar nr. 13 înregistrat la sub nr. 24/7368/23.06.2021, raportul procedurii de atribuire nr.92/10180/06.09.2021 şi adresa de comunicare a rezultatului procedurii şi în privinţa evaluării propunerii tehnice din cadrul ofertei depuse de asocierea contestatoare în partea referitoare la acordarea punctajului aferent factorului de evaluare din cadrul criteriilor de atribuire constând în «perioada de garanţie a aparatelor de reazem». Obligă autoritatea contractantă să reevalueze oferta asocierii contestatoare cu privire la modul de stabilire a punctajului aferent factorului de evaluare din cadrul criteriilor de atribuire constând în «perioada de garanţie a aparatelor de reazem»”, se arată în decizia instanței, pronunțată pe 15 februarie 2021, decizie care este definitivă.
Însă sentința va avea ca efect, cel mai probabil, atribuirea contractul firmei care a constestat oferta câștigătoare, adică asocierea Drum Asfalt SRL & Trameco (Grupul Selina) – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Ragadios SA – Citadina 98 SA – Lemacons SRL. Cum s-a ajuns ca la un an de la data la care au fost depuse ofertele în cadrul licitației să nu existe un contract semnat? Ionuț Ciurea, director executiv al Asociației Pro Infrastructură, susține că problemele pe tronsonul amintit pornesc de la documentația în baza căreia s-a organizat licitația.
Lucrările la tronsonul Suplacu de Barcău – Chiribiș au fost amânate de trei ori până acum. Prima dată în momentul rezilierii contractului cu Bechtel, a doua oară când a fost reziliat contractul cu cei de la Corsan, iar a treia oară în 2017, după ce Construcții Sibiu câștigase licitația, scrie Bihon.ro