Construcția noilor cămine studențești finanțate din bani europeni – în întârziere, spune Nicu Ștefănuță

0
33

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședintele Grupului Verzilor din Parlamentul European, spune că Guvernul întârzie construcția de noi cămine studențești din fonduri europene.

PNRR prevede crearea unor 4600 de noi locuri de cazare în campusurile universitare. Conform calendarului PNRR, proiectele câștigătoare ar fi trebuit contractate până în 18 decembrie 2023. Ministerul Educației spune că, din cauza lipsei capacității administrative de evaluare a proiectelor, va publica lista proiectelor selectate abia săptămâna viitoare, adică cu o întârziere de mai bine de două luni.

Montaj Camere Bihor

Atrag atenția ca aceștia sunt bani europeni și dacă până în 2026 căminele nu sunt construite, pierdem fondurile europene destinate, adică peste 143 de milioane de euro. Am cerut tuturor universităților din România să îmi ofere informații cu privire la locurile de cazare din căminele studențești. Conform informațiilor primite până acum, aproximativ 10.000 studenți nu au loc în cămin, în condițiile în care mulți studenți îmi spun că nici nu depun cerere, pentru că știu că nu vor prinde loc, din cauza numărului puțin de locuri. Problema căminelor și a chiriilor pentru studenți este una mare și dacă sunt bani europeni ca să o rezolvăm, haideți să o facem, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță”, care se luptă pentru drepturile studenților din România.

Nicu Ștefanuță a fost negociatorul-șef al bugetului UE al anului 2023 și se preocupă de buna implementare a fondurilor europene și a PNRR. Conform alocărilor pentru următorii ani, Romania are posibilitatea să absoarbă mai bine de 80 de miliarde de euro de la UE.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), ocupă în prezent funcția de Vicepreședinte al Grupului și este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată,

europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.