Copiii sunt invitați să exploreze moștenirea orașului Oradea in data de 1 Iunie

0
37

Copiii sunt așteptaţi sâmbătă, 1 iunie, la cele șase obiective Oradea Heritage să exploreze gratuit, împreună cu prietenii, părinţii sau bunicii moștenirea orașului Oradea. Intrarea va fi gratuită pentru minori și persoana însoţitoare.

Sinagoga Sion va fi, cu siguranţă, principalul punct de atracţie al zilei. Aici se desfășoară „Caravana cu Jocuri” – Festival de joacă, carte și arte, un eveniment special destinat jocurilor, lecturii, socializării, prieteniei și distracţiei, organizat de HappyColor România împreună cu Oradea Heritage. Jocuri educative, jocuri de stimulare a memoriei și a creativităţii, cărţi de citit pe loc și de dus acasă, ateliere de teatru pentru copii, personaje de poveste, ateliere de creaţie, toate se vor reuni într-un festival al familiei, prieteniei și socializării.

Montaj Camere Bihor

Casa Darvas-La Roche așteaptă micii exploratori cu proiecţiile imersive din camera copilului, un panou interactiv cu povestea locului și marea grădină verde a casei.

La Sinagoga Aachvas copiii pot descoperi expoziţia dedicată memoriei Évei Heyman. Sunt expuse diverse ediţii ale jurnalului scris de copilă când se afla în ghetoul din Oradea, cunoscut sub titlul „Am trăit atât de puţin”. Povestea Evei este relatată și prin obiecte care o caracterizau, lucruri pe care Eva le iubea: bicicleta roșie, aparatul de fotografiat, o pereche de patine.

Recomandăm încheierea traseului cu Turnul Primăriei – cei mici vor fi cu siguranţă captivaţi de panorama orașului, dar și pregătiţi pentru somnul de după-amiază, după urcare, scrie Oradea.ro

Programul obiectivelor Oradea Heritage pentru data 1 iunie este următorul:

  • Sinagoga Neologă Sion (str. Independenţei, nr. 22) – 10:00-20:00
  • Casa Darvas-La Roche (str. Iosif Vulcan, nr. 11) – 10:00-18:00
  • Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein (str. Primăriei, nr. 25) – 10:00-18:00
  • Templul Francmasoneriei (Calea Armatei Române, nr. 4)- 10:00-18:00
  • Turnul Primăriei Oradea (str. Tudor Vladimirescu, nr. 2)- 10:00-18:00
  • Pasaj Madach Imre (Calea Republicii, nr. 3)- 10:00-18:00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.