Cunoscutul actor si fostul ministru al culturii Ion Caramitru in dialog cu baimărenii – „Socrate” vizita in Maramures

0
101
Ion Caramitru
sursa foto: imdb.com

Luni, 18 martie 2019, cu începere de la ora 17:00, în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare de pe str. dr. Victor Babeş nr. 62A, a avut loc conferința „Limitele aşteptării”, susţinută de cunoscutul actor Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti și fost ministru al culturii în perioada 1996 şi 2000, în guvernul lui Victor Ciorbea. La eveniment au mai fost prezenți: Decanul Facultății de Litere MIrcea Farcaș, prof univ. dr. Petrică Pop Sitar, prodecanii Facultății de Litere a Centrului Unversitar Nord Baia Mare, Adrian Gheorghe Paul, Delia Suiogan, profesori, studenți dar și alți invitați. Actorul Ion Caramitru a fost primit cu brațele deschise de maramureșeni, evenimentul a început solemn, s-a cântat renumitul cantec academic „Gaudeamus igitur”.

Decantul Facultății de Litere Mircea Fărcașa făcut o scurtă prezentare despre cine este Ion Caramitru, actorul Ion Caramitru a primit din partea Centrului Universitar Nord Baiav Mare și cadouri în semn de mulțumire pentru că a acceptat invitația de a veni în Maramureș. Actorul Ion Caramitru a vorbit despre ce a însemnat revoluția română din 1989, despre activitatea lui ca ministru al culturii, când Ion Iliescu a fost președinte al României, iar premier Victor Ciorbea, sala a fost una plină de oameni. Ion caramitru a și filozofat foarte mult” Aș vrea ca această epocă să se numească pentru noi toți epoca a lui „Alexandru Cel Bun”.

Toți oamenii de pe toate cornurile cerești, stau îndreptate spre noi, unii mai aproape, alții mai departe” Cine știe dacă nu trăim într-o lume microscopică, făptura ochilor noștrii o face să o vedem așa de mare, locuitorii acestei lumi sunt dotați să vadă tot în proporții neschimbate, cuvântul este diferit pentru unii oameni”afirmă cunoscutul actor Ion Caramitru. Ion Caramitru este iubitor de folclor, special pentru el facultatea de Litere , Centrul Universitar Nord din Baia Mare a organizat și niște momente artistice cântând Grupul Iza și membrii ai Ansamblului folcloric studențesc ”Nord” al CUNBM. După ce s-a încheiat evenimentul actorul Ion Caramitru a făcut o mulțime de poze cu conducerea Centrului Universitar Nord Baia Mare, a acordat și autografe studenților, întâlnidu-l față în față.

Montaj Camere Bihor

Material realizat: Vasile VLAD student Jurnalism anul III Centrul Universitar Nord Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.