Energia Electrica se scumpeste din nou din 1 Aprilie

0
400

Stalpi de curent

“De la 1 aprilie consumatorii casnici cu un consum lunar de cel mult 300 kWh vor beneficia de o nouă schemă de sprijin, care va include TVA redus la 5%, compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare. Vom elabora o schemă de sprijin și pentru gaze naturale”, a anunțat premierul.Ulterior, în conferință de presă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că actuala schemă de sprijin care expiră în aprilie va fi înlocuită cu cea nouă, care va fi valabilă în perioada 1 aprilie-1 iulie 2022.

De la 1 noiembrie 2021 și până la 1 aprilie 2022, populația plătește un preț plafonat la un leu/kWh, după care, dacă clientul are un consum de maximum 330 kWh lunar, primește o compensație suplimentară de 29 de bani/kWh. Acestea sunt prevederile legale de acum, din legea compensării și plafonării.

Montaj Camere Bihor

După 1 aprilie, prevederile de mai sus nu vor fi prelungite, din ce a spus ministrul Popescu, deci nu mai avem plafonare de preț și compensare pe consum. Avem însă reducere a certificatelor verzi și a contribuției de cogenerare din facturi, concomitent cu o scădere a TVA de la 19% la 5%, scrie Economica.net

Dar am o intrebare noi avem curent facut din Hidro, avem curent facut din Eoliene, fotovolatice ala unde merge sau ne-am smecherit, nu vreau sa zic nimic dar prevad un exod al romanilor in tarile mai bine platite la salar, asta este.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.