Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță va găzdui vineri, 26 ianuarie, evenimentul „Gen, Egalitate! 10 pași pentru o Românie verde”

0
49

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță organizează, la Sibiu, cea de-a doua ediție a evenimentului Gen, Egalitate! Printre problemele pe care Nicu Ștefănuță și invitații săi le vor aborda se numără promovarea orașelor verzi și sustenabile, drepturile pentru tineri și accesul gratuit la servicii de sănătate mintală.

De la soluții pentru problema locuințelor în rândul tinerilor, acces gratuit la terapie, transport public gratuit, aer curat și spații verzi, un venit minim care să asigure un trai decent, România și Europa merită o economie verde care nu lasă pe nimeni în urmă. Mă lupt pentru o Europă mai echitabilă, care oferă șanse egale tuturor”, declară europarlamentarul Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Verzilor Europeni din Parlamentul European.

Montaj Camere Bihor

Pe lângă specialiștii care vor lua cuvântul în cadrul conferinței – Codruța Răbăgel (psihoterapeut), Mara Miclea (psihoterapeut), Sergiu Marcu (psihoterapeut), Camelia Gui (activist de mediu și sustenabilitate) și Magdyz/Magdalena Guga-Roșian (creator de conținut) – la Sibiu vor fi prezenți și Thomas Waitz, Copreședinte al Verzilor Europeni și Alexandra Geese, Vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European.

Evenimentul va fi organizat vineri, 26 ianuarie, la Pasaj Hall Sibiu (Piața Cibin 5), începând cu ora 18.00.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Nicu Ștefănuță este primul eurodeputat român afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European (Greens / EFA), care din luna decembrie 2023 este și vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European. Este în prezent membru al comisiei de Bugete și al Subcomisiei de Sănătate Publică. Totodată, europarlamentarul sibian activează drept membru supleant în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță alimentară (ENVI), în Comisia pentru Transporturi și Turism (TRAN) și face parte din delegația Parlamentului pentru Relațiile UE cu Moldova precum și din Delegația Parlamentului pentru relația cu NATO. În aprilie 2023, Nicu Ștefănuță a inaugurat primul spațiu din Sibiu dedicat lui Emil Cioran care activează drept birou europarlamentar pentru tinerii din oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.