Eveniment deosebit de sarbatoarea Sfintii Petru și Pavel in Maramures – Hram la Salistea de Sus de Sfintii Apostoli Petru si Pavel

0
270

Sâmbătă, 29 Iunie 2019, în localitatea maramureșeană Săliștea de Sus, de sărbătoarea Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a avut hramul bisericii care îi poartă același nume. Evenimentul a avut loc la biserica veche, începând cu ora 10:00. La Sfânta Liturghie au participat foarte mulți credincioși atât din localitate dar și din cele învecinate, primarul orașului Stefan Iuga, oficialități din administrația publică locală, Academicianul brașovean Alexandru Surdu, membru al Academiei Române, Arhim. Părinte Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, profesori și elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Săliștea de Sus, dar și alți invitați. Alexandru Surdu a fost foarte impresionat de ce a văzut la Săliștea de Sus, a primit și cadouri din partea maramureșenilor, acesta a spus ca se va mai întoarce în localitatea Săliștea de Sus.

Nu va uita niciodată această localitate plină de credință cu oameni foarte frumoși.Alexandru Surdu este cetățean de onoare al orașului Săliștea de Sus dar și cetățean de onoare al Maramureșului. Slujba religioasă a fost oficiată de Episcopul Maramureșului și Sătmarului Iustin, împreună cu un sobor mare de preoți. Au slujit și preoții din localitate Vancea Gavriș, Iuga Dumitru și Ierima Ioan Narcis. Atmosferă de sărbătoare la Săliștea de Sus, foarte mulți oameni îmbrăcați în port popular, la finalul Sfintei Liturghii, credincioșii din localitățile vecine și invitații străini prezenți, au fost chemați la masă în sala de mese a Bisericii Sf. Apostoli Petru și Pavel. Sfânta Liturghie a fost filmată de Trinitas TV, televiziunea oficială a Patriarhiei Române, București.

Montaj Camere Bihor

Material realizat: Vasile VLAD, student Jurnalism Anul III Centrul Universitar Nord din Baia Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.