In bazinul hidrografic Crisuri au fost atinse cotele de aparare

0
66

Inundatii

Dupa topirea zapezilor de acu cateva saptamani au si inceput problemele multor sate si comune din judet care au intampinat greutati din cauza apei enorme care sa adunat dupa versanti si de pe dealuri, iar cu ploaia de aseara a cam pus capac multe bazine de la 12 statii hidrometrice au iesit din matca.

Sorin Guler director ABA a precizat:

Montaj Camere Bihor

„Pentru marea majoritate a cursurilor de apă, în ceea ce priveşte debitul şi nivelul, tendinţa este de creștere. O atenţie sporită se solicită pentru râurile Barcău și Bistra unde, la ora actuală, s-a atins cota de inundaţii aferentă codului portocaliu. Până în prezent, A.B.A. Crișuri a venit în ajutorul localnicilor din Viișoara și Suplacu de Barcău cu motopompe pentru a evacua apa din gospodării, iar în localitatea Chiribiș a fost necesară o supraînălțare de dig pe o lungime de 10 m. Efectivul formațiilor de lucru din Nușfalău, Marghita, Sâniob și Suplacu de Barcău este pe teren pregătit să intervină dacă este cazul.”

Deci aveti grija cu ploaia de aseara care a si inghetat a si mai nins deci aveti grija cu ce va imbracati si conduceti prudent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.