In Oradea si Bihor gunoiul se va selecta obligatoriu separat

0
372

Se va colecta pe cinci fracții: hârtie-carton, plastic, sticlă-metal, rezidual (menajer) și deșeu bio-degradabil. Colectarea se va face din ușă în ușă, la case, respectiv prin platformele de colectare separată a deșeurilor, la blocuri, anunță Bujor Chirilă, directorul ADI Ecolect, entitatea ce va superviza funcționalitatea sistemului, la nivel județean.

Cele cinci fracții de deșeuri vor fi preluate de la populație în pubele de 120 de litri. Dar, spune directorul ADI Ecolect, se dă posibilitatea primăriilor să hotărască dacă e oportun să se pună la dispoziția cetățenilor și pubele mai mici, de 60 sau chiar 40 de litri. De asemenea, sacii pentru deșeul menajer și cel bio-degradabil vor avea coduri-bară, ce vor putea fi scanate, pentru a pune în practică principiul „Plătești cât arunci”. În Oradea, din 2020, în restul județului, din 2021, promite Chirilă, citeaza bihon.ro

Montaj Camere Bihor

Deci cei care stau la casa pe langa pubela clasica vor primii inca trei pubele de culori diferite, albastru pentru hartie si carton, verde pentru sticla si galben pentru plastic si atunci se va renunta si sacii galbeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.