In urmatorii trei ani, peste jumatate din companiile globale vor sa investeasca in tehnologia 5G

0
528

Conform datelor EY, aproape jumătate dintre respondenţi (49%) spun că vor utiliza prioritar tehnologia 5G pentru a-şi optimiza procesele, în timp ce 28% consideră că o vor folosi pentru aplicaţii mai avansate, cum ar fi realitatea virtuală şi realitatea augmentată.

În plus, întreprinderile se concentrează, în prezent, să-şi consolideze rezilienţa afacerii, să asigure îndeplinirea priorităţilor corporative şi să răspundă la aşteptările stakeholderilor. Astfel, 85% dintre respondenţi au spus că interesul lor pentru tehnologia 5G este influenţat de criza sanitară globală, un procent în creştere de la 52% din ediţia de anul trecut.

Montaj Camere Bihor

De asemenea, opt din sece companii (80%) au afirmat că intenţia lor de a adopta tehnologia 5G este determinată de perturbările survenite în lanţurile de aprovizionare, în timp ce 71% au spus că principala influenţă o reprezintă grija faţă mediu, aspectele sociale şi de guvernanţă corporativă (ESG).

„Este un aspect care semnalează nu doar o abordare mai conservatoare în privinţa 5G, ci şi o stagnare a gradului de încredere în general. Numai 24% dintre companiile respondente au declarat că sunt foarte încrezătoare că pot implementa tehnologia 5G cu succes (în scădere cu 1% faţă de anul trecut). La această situaţie se adaugă şi gradul redus de înţelegere de către companii a modului în care 5G se poate combina cu alte tehnologii emergente, un aspect care este în prezent invocat drept principalul impediment pentru percepţia 5G şi care s-a clasat pe locul al cincilea anul trecut”, notează realizatorii studiului, scrie economica.net

5G ii viitorul urmat de 6G ca deja se fac teste in unele orase din China pentru implementarea si 6G doar sa asteptam pentru ca noi stam dupa cum canta SUA ca nu avem voie numai de la ei sa cumparam sa nu montam antene de la Huawei si de aceea stagnam, statul roman trebuie sa ia masuri si sa lanseze licitatia pentru frecventele de 5G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.