Acasă Stiri La Spitalul Județean „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare s-a inaugurat Laboratorul de...

La Spitalul Județean „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare s-a inaugurat Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte – La Inaugurare a participat Ministrul Sănătății Sorina Pintea

0

Inaugurare Laborator de Radioterapie cu Energii Inalte - Baia Mare

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, miercuri, 3 aprilie 2019, s-a inaugurat Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte. La eveniment au participat : ministrul sănătății Sorina Pintea, președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea, fostul ministru al educației Liviu Marian Pop, managerul Spitalului Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș” Pop Vasile Ioan, asistenți și doctori dar și alți invitați.„Sunt mândră și emoționată în același timp pentru că aici este și munca mea în calitate de fost manager al acestui spital. Am pornit în 2013 de la un aparat de cobaltoterapie impropriu pentru tratamentul pacienților cu afecțiuni oncologice, am reușit ca în anul 2017 să ne mobilizăm și să începem construcția noilor spații destinate laboratorului de radioterapie. Mulțumesc personalului medical, foștilor mei colegi, doctori și asistenți medicali, care au muncit și au dat posibilitatea spitalului de a realiza venituri proprii din care au fost achiziționate echipamentele” afirmă Sorina Pintea, ministrul sănătății, fostul manager al spitalului Județean „Dr.Constantin Opriș”.

După inaugurare ministrul sănătății Sorina Pintea a susținut o conferință de presă, răspunzând la toate întrebările jurnaliștilor, despre această noutate la Spitalul Județean „Dr.Constantin Opriș” din Baia Mare. Realizarea laboratorului a fost posibilă datorită sprijinului Ministerului Sănătății, a Băncii Mondiale, dar și datorită asumării susținerii construcției buncărului din fondurile proprii ale spitalului Județean. La această realizare și conducerea Spitalului Județean Dr.Constantin Opriș din Baia Mare a contribuit. Investiția pentru acest laborator se ridică peste 5 milioane de euro, când Sorina Pintea a demarat acest proiect a fost manager al Spitalului „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. Radioterapia este una dintre formele necesare de tratament pentru bolnavii de cancer, pacienții cu afecțiuni oncologice din județul Maramureș și zonele limitrofe vor beneficia de acum încolo de tratament radioterapeutic modern, la standarde europene.

Material Realizat: VASILE VLAD, student Jurnalism anul III , Centrul Universitar Nord Baia Mare

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version