Programul Rabla pentru electrocasnice incepe pe 14 Mai

0
215

„Săptămâna aceasta lansăm programul ‘Rabla pentru electrocasnice’. Vineri (14 mai – n. red.) este prima zi când beneficiarii se pot înscrie în program.

Bugetul de anul acesta este de 75 de milioane de lei şi ne aşteptăm la un număr foarte mare de beneficiari, peste 200.000, pe nouă categorii de produse: maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, aparate frigorifice, uscătoare de rufe, aparate de aer condiţionat, televizoare, aspiratoare, laptopuri şi tablete.

Montaj Camere Bihor

Am modificat categoriile de clasă energetică, pentru că la nivel european aceste încadrări s-au modificat la sfârşitul anului 2020. A fost nevoie de o reîncadrare a echipamentelor noi, astfel încât să corespundă cu cerinţele şi Regulamentul european”, a anunţat, marţi, ministrul Mediului, Barna Tanczos, într-o conferinţă de presă.

Conform ministrului, sumele care se asigură sub forma unor vouchere vor fi următoarele:

400 de lei pentru maşini de spălat rufe – cel puţin clasa energetică C,
400 de lei pentru maşini de spălat vase – cu cel puţin noua clasă energetică D,
400 de lei pentru aparatele de aer condiţionat cu clasa energetică de cel puţin A++,
400 de lei pentru combine frigorifice, lăzi frigorifice, congelatoare – cu clasa energetică de cel puţin E,
400 de lei pentru televizoare având cel puţin clasa energetică E,
400 de lei pentru uscătoare de rufe minimum A++,
200 de lei pentru aspiratoare cu consumul ce mai mic de 400 kWh/an,
500 de lei pentru laptopuri şi 300 de lei pentru tablete.
„În ediţia trecută au fost probleme în momentul înscrierii beneficiarilor. Sistemul a cedat, motiv pentru care am regândit acest sistem şi, în prima fază, se vor înregistra beneficiarii în sistemul informatic, cu nume, prenume, localitate, judeţ, CNP, adresă de e-mail şi număr de telefon valid.

De asemenea, are opţiunea de a încărca pe loc un buletin de identitate sau o carte de identitate şi o declaraţie pe propria răspundere că pune la dispoziţia AFM datele personale”, a adăugat Barna Tanczos, scrie Spotmedia.ro

O idee binevenita daca vrei sa iti schimbi electrocasnicele din casa cu unele mai bune si care nu consuma atata curent ca si cele vechi care le ai in casa deci nu mai sta pe ganduri si gandeste-te ce vrei sa iti schimbi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.