Studiu: Romanii consuma mai mult televiziune clasica decat video online

0
45

Două treimi dintre respondenți spun că urmăresc conținut video online în medie timp de 2,3 ore zilnic în timpul săptămânii și 2,5 ore în zilele de week-end – cu 1,2 ore mai puțin decât la TV. Cele mai populare servicii video de streaming sunt Netflix (22% dintre respondenți au un abonament) și HBO GO (15%).

Cele mai populare platforme tv online sunt Digi Online (13%), urmată de Telekom TV (11%), Orange TV GO (8%) și Horizon Go de la UPC (5%).Aproape 70% dintre români preferă să se uite la TV la calitate HD (doar 21% nu acordă importanță calității imaginii). Cât despre rezoluția 4K, 60% dintre respondenți au aflat despre această nouă tehnologie, iar 1 din 10 români recepționează un canal UltraHD. Mai mult, 22% dintre români spun că ar fi dispuși să plătească mai mult pentru canale UltraHD și 36% și-ar schimba actualul furnizor de servicii TV pentru o ofertă mai bună de canale HD și UltraHD.

Montaj Camere Bihor

3 din 4 români (73%) dețin un televizor HD, iar 18% unul Ultra HD – Numărul de abonați la serviciile pay TV a crescut în ultimul an cu mai mult de două procente, ajungând la 7.6 milioane.Principalul motiv pentru care românii își aleg furnizorul de servicii TV rămâne “singurul disponibil în zona în care locuiesc”, 16% dintre români au afirmat că în 2019 și-au ales furnizorul de servicii TV pentru că oferea cel mai bun preț pentru pachetul de servicii (de la 7% în 2016).

Mai mult, jumătate dintre respondenți și-ar schimba furnizorul de servicii TV pentru o ofertă de preț mai competitivă.Calitatea imaginii este mai importantă pentru abonații DTH, față de abonații la TV prin cablu: 12% vs. 4%, scrie HDSatelit.com

Acest studiu ii una dar realitatea ii alta, niciodata nu ne putem lua 100% dupa un studiu am fost in multe case la colegi si majoritatea sunt pe online, adica Netflix, HBO Go, Amazon Prime si YouTube Premium.Eu de exemplu demult am renuntat la televiziunea clasica pentru online pentru ca nu ai reclame care sa te tot deranjeze si platesti oricum un serviciu de ce ai avea reclame.

La noi in Romania, Netflix a detronat HBO Go, pentru ca au mai mult continut si mai diversificat.Lumea nu mai foloseste telelviziunea clasica si din motiv de semnal, cam toti se muta pe posturile care emit in format HD si se simte o migrare si catre continutul Ultra HD, de exemplu la Netflix daca iti achizitionezi un pachetul cu Ultra HD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.