- Cel mai mare furnizor mondial de programe educaționale pentru copii și tineri între 3 și 19 ani este din ce în ce mai popular în rândul părinților și profesorilor din România
- În ultimii 3 ani, numărul școlilor care oferă programa Cambridge s-a extins cu 35%, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a numărului de elevi care obțin o diplomă de la Cambridge International Education
- Specialiști implicați în dezvoltarea programei Cambridge Pathway vor veni luna aceasta la BucureștiCambridge, parte a Universității Cambridge și cel mai mare furnizor de programe educaționale din lume pentru cursanți cu vârste între 3 și 19 ani, sărbătorește un moment important prin aprobarea celei de-a 25-a Școli Cambridge International în România.
Liceul Internațional King George din București este cel mai nou membru în comunitatea școlilor românești care adoptă Cambridge Pathway, o curriculă internațională care se studiază în limba engleză. Din această comunitate fac parte instituții de învățământ de prestigiu precum British School of Bucharest, Cambridge School of Bucharest și Transylvania College din Cluj.
Educația în limba engleză și, în mod particular, curricula Cambridge au crescut constant în popularitate în rândul părinților din România. Acest interes s-a tradus printr-o creștere, în ultimii 3 ani, cu 35% a numărului de școli care includ programa Cambridge în oferta educațională și o creștere semnificativă a numărului de cursanți care susțin examenele Cambridge.
Cambridge Pathway oferă elevilor un parcurs bine definit către succesul educațional, de la învățământul timpuriu până la cel preuniversitar. Fiecare etapă a Cambridge Pathway combină un curriculum de înaltă calitate, evaluări și resurse. Cursanții din ciclul secundar pot obține diplomele Cambridge IGCSE și Cambridge International AS & A Level, care sunt recunoscute de universități din întreaga lume. În România, programa Cambridge Pathway este reglementată și recunoscută de către Ministerul Educației, iar diplomele obținute pot fi echivalate cu diploma de bacalaureat național.
„Observăm în ultima vreme o creștere remarcabilă a interesului pentru studiile în limba engleză și diplomele internaționale în România. În prezent, câteva mii de copii și tineri din România cu vârste între 3 și 19 ani studiază în cadrul programelor Cambridge o mare varietate de discipline în limba engleză. Acest lucru este posibil datorită expertizei Cambridge în educația internațională, care asigură faptul că programele sunt accesibile pentru cursanții a căror limbă maternă nu este engleza. Curricula Cambridge nu este doar despre dezvoltarea competențelor lingvistice, ci și despre transmiterea de cunoștințe și abilități importante pentru a-i ajuta pe tinerii cursanți să obțină succesul într-o lume în permanentă schimbare, precum încrederea în forțele proprii, responsabilitatea, capacitatea de învățare continuă, deschiderea spre inovație și provocările viitorului, precum și implicarea intelectuală și socială”, arată Steluța Ștefănescu, Consultant Cambridge International Education în România.
Marcarea cifrei simbolice de 25 de școli din rețeaua Cambridge survine în paralel cu introducerea în premieră, în România, a noii oferte educaționale Cambridge Early Years, care se adresează copiilor cu vârste între 3 și 6 ani pentru a-i ajuta să capete de la vârste fragede abilități de exprimare în limba
engleză, alături de abilitățile în limba maternă. Programul sprijină totodată dezvoltarea din toate punctele de vedere a copiilor în primii lor ani de viață, care sunt esențiali.
Directorii de școli Cambridge International din România se întâlnesc cu specialiștii Cambridge
Zeci de directori de grădinițe și școli Cambridge International din România vor avea de altfel ocazia unică de a afla mai multe informații și noutăți despre programele Cambridge direct de la doi dintre specialiștii implicați în conceperea acestora. Abigail Barnett, director în cadrul departamentului de dezvoltare a programelor Cambridge, și Lloyd Jeeves, managerul departamentului de dezvoltare a curriculumului Cambridge, vor fi invitații speciali ai întâlnirii anuale Cambridge Regional Principals’ Forum, care va avea loc pe 22 noiembrie, la București.
Cei doi experți vor aborda teme precum importanța educației timpurii în dezvoltarea competențelor lingvistice și noutățile din programele Cambridge pentru dezvoltarea competențelor digitale și de programare pentru elevii din ciclul primar.
Evenimentul este deschis tuturor directorilor de școli din România, atât celor care au implementat deja programa Cambridge, cât și celor care vor să afle mai multe despre „cum” și „de ce” este oportun să facă acest pas pentru cursanții lor. Alți doi specialiști din cadrul departamentului International Education de la Cambridge – Simona Petrescu – Recognitions Manager, Europe, și Pavlos Pavlou – Business Development Manager, Cambridge CEM – vor discuta despre admiterea la studiile universitare pe baza diplomelor Cambridge International Education, respectiv cum putem utiliza evaluările pentru a obține cele mai bune rezultate educaționale.
________
Despre Cambridge
Cambridge University Press & Assessment face parte din University of Cambridge. Grupul nostru de Educație Internațională colaborează cu școlile din întreaga lume pentru a construi o educație care modelează cunoștințe, înțelegere și abilități. Împreună, le oferim elevilor încrederea de care au nevoie pentru a prospera și a avea un impact pozitiv într-o lume în schimbare.
Oferim un cadru global de încredere și flexibil pentru educație de la vârsta de 3 și până la 19 ani (Cambridge Pathway), bazat pe cercetare, pe experiență și pe consultarea educatorilor.
Oferind diplome recunoscute (cum ar fi Cambridge IGCSE și International AS & A Level), resurse de înaltă calitate, suport pentru predare și învățare și expertiză în domeniu, ajutăm școlile să pregătească fiecare elev pentru oportunitățile și provocările viitoare. Împreună, îi ajutăm pe elevii Cambridge să fie pregătiți pentru lume.
Aflați mai multe: www.cambridgeinternational.org
Contact
Livia Cimpoeru, Media consultant Chapter 4 Romania,
Tel: 0738 883 031
Email: l.cimpoeru@chapter4.ro