Toate supermarketurile se vor inchide la orele 21:00, ne transmite primarul orasului Oradea Ilie Bolojan

0
122

Primarul Ilie Bolojan ne indeamna sa fim calmi ca totul va trece si vom putea sa pornim putin economia si sa putem merge din nou la munca.

Masurile luate de primarul orasului Oradea, Ilie Bolojan:

Montaj Camere Bihor

– Traficul auto s-a redus cu peste 60% în oraș, iar numărul de călătorii cu peste 70%

– Majoritatea orădenilor respectă mesajele transmise de autorități, însă este o minoritate care nu respectă.

– Pe mijloacele de transport în comun sunt persoane în vârstă care circulă, deși nu e recomandabil. În zonele de parcuri, piețe și alte zone există încă destul de multe persoane prezente în oraș într-o formă destul de relaxată, nesesizând prezența acestui virus. Atunci când vom vedea lucrurile din jurul nostru va fi prea târziu să mai facem ceva.

– Este nevoie să ne schimbăm cu toții comportamentul, inclusiv această minoritate, să ne rărim prezența în oraș, să stăm în case, să ne protejăm pe noi și să limităm răspândirea acestui virus, pentru că fiecare putem fi în mod inconștient purtătorii acestui virus.

– Și eu personal îmi vor rări prezența pe șantiere.

– DASO a contactat peste 1.000 de persoane vârstnice, la peste 50 le-au făcut cumpărături, de la alimente la medicamente.

– Pot apela la nr. de telefon mobil (pus la dispoziție de către DASO – n.red.).

– În ceea ce privește dotarea spitalelor, s-a achiziționat un aparat de testare COVID-19, măști, combinezoane pentru aparatul medical, pentru ca cei din linia întâi să fie protejați.

– Vom închide bazarurile din piețe. Vor rămâne toate standurile de produse agricole.

– Vom închide locurile de joacă și terenurile de sport – va fi permisă doar deplasarea personală.

– Vom reduce frecvența mijloacelor OTL – 1 tramvai la 20 de minute, 1 autobuz la 40 minute – 1 oră. Vom putea face curse suplimentare la solicitarea firmelor în zona de dus și întors de la serviciu, să evităm aglomerația, în mijloacele de transport.

– Vom dispune supermarketurilor să își închidă orarul de funcționare la ora 21, ca ora 22 să îi prindă pe angajații de la supermarketuri acasă, în bună regulă.

– Din perspectivă economică, avem firme deja închise în urma dispozițiilor, sunt firme care vor rămâne fără comenzi în viitorul apropiat, în principal cele care activează în industria auto, deoarece firmele mari urmează să își închidă activitatea și oamenii vor fi trimiși în șomaj tehnic. Sunt însă și firme care au comenzi și pot lucra. Firmele care au comenzi, este important să lucreze.

– Cu cât se va prelungi această criză, cu atât impactul va fi tot mai mare.

Si inca ceva vreau sa fac o atentionare pentru voi cititorii nostri ce zice primarul, sau presedintele sau prim-ministrul ne intareste pentru ce va urma sa vina daca o tinem tot asa ca stam pe afara in maxim o saptamana vom avea zeci de decese, asta vrem? Eu cred ca nu asa ca stam 14 zile in auto-izolare sa se termine toate cu bine.

Mai multe detalii urmariti clipul de mai jos:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.