Trei puncte de autorecenzare in ORADEA

0
295

Comisia Centrală pentru Recensământul populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 (CCRPL2021) a decis amenajarea unor puncte fixe pentru efectuarea recenzării persoanelor, fără deplasarea recenzorilor la domiciliul acestora, din cauza ritmului scăzut de recenzare înregistrat în anumite localități. În Oradea, de astăzi, 8 iulie, funcționează trei astfel de centre:

– Primăria Oradea – Sala Ghișeelor, Piața Unirii, nr.1;

Montaj Camere Bihor

– Direcția de Asistență Socială Oradea, str. Primăriei, nr. 42;

– Direcția Județeană de Statistică, str. George Barițiu, nr. 16, la parter.

În toată țara, aceste centre sunt amenajate în locuri accesibile populației, cheltuielile de instalare și funcționare fiind suportate din bugetul UAT-urilor. Acestea vor fi deschise până la finalizarea perioadei de recenzare, adică până în 17 iulie, inclusiv, de luni până duminică, între orele 08:00 – 18:00.

Reamintim că Recensământul Populației și Locuințelor a început în 14 martie cu etapa de autorecenzare, după care, din 1 iunie a debutat recenzarea în teren prin interviuri față în față. Persoanele care nu s-au recenzat încă mai au la dispoziție 10 zile, recenzarea fiind obligatorie.

Cei care refuză recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

Rugăm pe această cale populația să sprijine efortul recenzorilor de a colecta datele pentru recensământul populației și locuințelor, pentru a obține informații de calitate necesare politicilor publice naționale și locale, în domeniul economic și social.

Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați: www.recensamantromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.