Un val de aer arctic se indreapta catre Romania

0
1119

Ger Frig

Experții de la ANM sunt îngrijorați după ce în utlimele zile vremea a fost foarte imprevizibilă. Aceștia ar putea institui un Cod Negru pentru vreme extremă, aceasta fiind o premieră în România. De asemenea, acesta va fi valabil în toată țara.

După trei zile de fenomene meteo extreme, un val de aer arctic se îndreaptă către România. Când va ajunge în ţara noastră, vom îngheţa la temperaturi cu minus, în zonele de munte.Este doar începutul, atrag atenţia experţii, care dau vina pe încălzirea globală, în timp ce tot mai multe voci vorbesc despre un adevărat război meteorologic.

Montaj Camere Bihor

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Adăpostirea în case, locaţii care sunt rezistente, în beciuri, este primordială. Dacă vezi că acest fenomen există şi poţi să-l eviţi, să pleci, fă acest lucru”.

Fenomene meteo neobişnuite au lovit România în lanţ, în ultimele trei zile. Frecvenţa şi puterea lor i-au uimit chiar şi pe meteorologi. Natura s-a dezlănţuit pentru prima dată în Călăraşi, scrie evz.ro

Dupa caldurile excesive din jumatatea lui Februarie si din luna Martie, frigul care trebuia sa fie atunci s-a intors acum, problema este ca deja multi pomi fructiferi au deja fruct pe ei, si bineinteles unele legume deja au fost plantate in gradini sau vita de vie deja infloreste daca tot asa o sa tina frigul atunci toate astea vor stagna sa speram sa nu inghete ca atunci anul asta nimic nu va fi si bineinteles pretul fructelor si a legumelor va creste ametitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.