Autostrazile proiectate de pe vremea lui Nicolae Ceausescu in anul 1968

0
110

O ilustrație de arhivă din revista Flacăra dovedește că harta autostrăzilor României din 1968, în viziunea lui Nicolae Ceaușescu, se suprapune perfect peste proiectul coridorului IV pan-european, încă nefinalizat nici la aproape șase decenii distanță. Acesta urma să lege Europa Occidentală de Orient.

Planul din 1968 prevedea o rețea de autostrăzi de 3.200 km care lega toate regiunile istorice ale României (de la Nord la Sud și de la Est la Vest) și a fost realizat de Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale și Aeriene (IPTANA), cea mai importantă companie de pe piața serviciilor de consultanță în infrastructura rutieră din România, la acea vreme. Înființat în 1953, IPTANA a devenit companie privată în 1991, scrie ramnicuvalceaweek.ro

Montaj Camere Bihor

Pai da cam pe vremea aia poate si mai tarziu se construiau deja in ceea mai mare parte a Europei de Vest, la noi nici in secolul 21 nu avem o autostrada care leaga Nord-Vestul Romaniei cu, Capitala, vreau sa zic autostrada intreaga ca bucati din autostrada gasesti oriunde.

Pacat ca nu este interes major pentru a se construii autostrazile si bineinteles ar fi o ideea ca Presedintele Romaniei ca sa promulge o lege, ca daca o firma a castigat licitatia pentru un lot, atunci nicio firma sa nu faca contestatie vedem problema autostrazii Transilvania lotul Biharia – Chiribis unde a doua oara s-a bagat firma Strabag ca sa le faca contestatie celor de la Trameco, asa este lotul asta de aproape 15-18 ani unde nu bine castiga o firma si alta vine si baga contestatie una dupa alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.