Inundatii in mai multe judete din tara

0
80

Inundatii

Până marți sunt anunțate precipitații, polei și intensificări ale vântului. În prezent este în vigoare un cod galben de ploi și ninsori însemnate cantitativ. De asemenea, hidrologii au emis cod portocaliu și galben de inundații în partea de vest, nord și centru a țării. Duminică a fost cod rosu pe râurile Bistra și Arieș, iar ISU Alba a emis un mesaj RO-Alert pentru localitățile vizate de revărsarea apelor.

În județul Bihor, o persoană rămasă izolată la staţia de epurare din localitatea Ioaniș, după ce cotele râului Crişul Negru au crescut a fost salvată de pompieri. În unele locuri adâncimea apei era de aproximativ un metru. Și în judeţul Mureş, în localitatea Deda s-a intervenit pentru evacuarea apei din curţi. Pericol de inundații e și în Munții Apuseni.

Montaj Camere Bihor

n zonă a fost în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente, iar debitele râurilor au crescut. Un sat a rămas fără drum de acces, iar alte drumuri, precum și terenuri agricole din zonă au fost inundate.

Apele au rupt un drum comunal din localitatea Sohodol, iar accesul în sat a fost blocat.

Sorin Corcheş, primarul comunei Sohodol, a precizat că s-a intervenit în zonă, pentru deblocarea drumului.

– Podul făcut provizoriu, a spălat tuburile și acum am dus un excavator, vrem să intervenim că e satul blocat.
– Nu se poate intra, nu se poate ieși?
– Nu, nu, deocamdată nu, dar intervenim. Apa a mai scăzut.

Gospodăriile aflate în apropiere nu au fost afectate, iar autoritățile au găsit soluții ca accesul să se facă pe altă rută, scrie digi24.ro

Totodata in Oradea a plouat cu apa inghetata si s-a format polei, in dupa masa zilei de luni a inceput sa se mai dezghete si a inceput din nou sa ploua se anunta si ceva zapada dar si o incalzire a vremii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.