S-a lansat clinica Hyperbarium, unul dintre cele mai mari și moderne centre de medicină hiperbară din România

0
94

  • Hyperbarium oferă tratamente de oxigenare hiperbară la standarde europene, atât pacienților cu afecțiuni acute și cronice, cât și sportivilor.

  • Investiția în camera hiperbară s-a ridicat la 1.5 milioane de euro, aceasta fiind una dintre cele mai performante camere hiperbare de pe piața medicală;

    Montaj Camere Bihor
  • În 2024, clinica are planuri de extindere a gamei de servicii cu terapii conexe de recuperare medicală.

Oradea 08.06.2023: Clinica Hyperbarium, unul dintre cele mai mari și moderne centre de medicină hiperbară din România, a fost inaugurată în Oradea. Hyperbarium oferă tratamente de oxigenare hiperbară realizate la cele mai înalte standarde, atât pacienților cu afecțiuni acute și cronice, cât și sportivilor. Clinica este dotată cu una dintre cele mai performante camere hiperbare de pe piața medicală, investiția în acest echipament fiind de 1.5 milioane de euro. 

Clinica Hyperbarium se întinde pe o suprafață de peste 1,000 mp și oferă condiții de tratament de ultimă generație, într-un spațiu modern amenajat. Hyperbarium are în dotarea sa una dintre cele mai avansate camere hiperbare de uz medical, produsă în Germania și utilizată în cele mai mari spitale și centre de medicină hiperbară din Germania, Franța sau Israel. Aceasta are o capacitate de 16 locuri și funcționează cu oxigen medical de o puritate de 100%, având o presiune de lucru maximă de 3 ATA. 

Echipamentul hiperbar de ultimă generație asigură tratamente eficiente, optimizate pentru a obține rezultate superioare și a contribui la recuperarea rapidă și completă a pacienților. Presiunea crescută a aerului din camera hiperbară ajută plămânii pacientului să colecteze mai mult oxigen decât în condiții normale. Acest lucru duce la o creștere de până la 20 de ori a nivelului de oxigen din sânge și la o difuzie a oxigenului la o adâncime de până la 3 ori mai mare în țesuturi, stimulând metabolismul celular și accelerând procesul de vindecare.

Suntem extrem de bucuroși să inaugurăm clinica Hyperbarium și să putem asigura pacienților din vestul țării și nu numai accesul la tratamente performante de oxigenare hiperbară. Investiția în echipamentul hiperbar de ultimă generație ne permite să abordăm în mod eficient o gamă variată de afecțiuni, inclusiv în domeniul medicinei sportive, și să oferim servicii la standarde europene. În 2024, avem planuri de a adăuga și alte terapii conexe de recuperare medicală. Ne dorim să fim o clinică în care pacienții se simt în siguranță și beneficiază de servicii integrate pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate”, declară Andrei Breaz, cofondator al clinicii Hyperbarium. 

Întregul personal este instruit și certificat conform standardelor europene, iar medicii echipei au competențe în medicina hiperbară, garantând cele mai înalte standarde de tratament. Directorul medical al clinicii Hyperbarium este dr. Ciprian Sturz, medic chirurg specializat în chirurgie generală, chirurgie viscerală și de urgență. Dr. Ciprian Sturz s-a întors în orașul său natal pentru a se implica în acest proiect, după o experiență remarcabilă de peste 15 ani în unele dintre cele mai prestigioase spitale din Germania.

Terapia cu oxigen hiperbaric este un tratament eficient pentru o varietate de afecțiuni medicale acute, dar și un tratament adjuvant pentru zeci de alte afecțiuni. Comunitatea științifică adaugă periodic noi recomandări în acest domeniu în continuă dezvoltare. Echipa noastră este dedicată asigurării unei experiențe terapeutice sigure și eficiente. Ne concentrăm pe nevoile și starea de sănătate a fiecărui pacient și adaptăm terapia în consecință. Înainte de începerea programului de tratament și recuperare, medicul specialist în medicină hiperbară efectuează o evaluare completă a pacientului”, afirmă dr. Ciprian Sturz, director medical și cofondator al clinicii Hyperbarium.

Oxigenoterapia hiperbară poate fi utilizată cu succes în tratarea unor afecțiuni acute, cum ar fi arsurile (termice, chimice şi de iradiere), infecțiile, traumatismele craniene, intoxicații cu monoxid de carbon și fracturi. De asemenea, este tot mai des utilizată și recomandată de medici pentru a trata o varietate de afecțiuni cronice cum ar fi ulcerele cutanate, unele tipuri de infecții sau necroze osoase aseptice, precum și efectele post-COVID.

Pe lângă indicațiile în afecțiunile acute și cronice, terapia hiperbară poate fi utilizată în mod eficient pentru a îmbunătăți performanța atletică și pentru a trata diverse afecțiuni medicale specifice sportivilor, printre acestea numărându-se și leziuni articulare, musculare, ligamentare și ale tendonului. Utilizată concomitent cu fizioterapia, aceasta are capacitatea de a reduce timpul de recuperare al organismului cu aproximativ 70%.  

Unele dintre cele mai importante beneficii ale terapiei cu oxigen hiperbaric includ reducerea edemelor și umflăturilor, creșterea eficienței sistemului imunitar, regenerarea vasculară și tisulară, creșterea sintezei de colagen și regenerarea neurovasculară. 

Clinica Hyperbarium este situată pe Calea Clujului Nr. 292/A, Oradea. Consultațiile pot fi programate și online, iar mai multe informații pot fi obținute la contact@hyperbarium.com/ 0359 44 22 55.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.